Импресия в парфюми

   Море.Едно безкрайно море.Тишина.Вода.Бриз.Полъх,топъл,прозрачен,нежен - загадка,нашепва думи,скрити чувства и тъга.
Вятър.Разпилява косите,впуска се между кичурите,те политат и пак се приземяват.
Воал.Ефирен,тюркоазен - обвзет от паника и безпокойство,разкрива света,оголва душата,увива се като змия по тялото и пак полита към незнаен бряг.Небе и птици - безкрайност в синевата , плясък и живот , хармония и страх.
Лодка,стара рибарска мрежа прогнила и самотна , изгубена в безкрая.Рибар - безнадежден,загледан в безкрая.Изгубен живот , пропиляна младост - без мечти и копнежи , един живот неверник.И бутилка ром , отдавна пресушена и сама - били са весели и безметежни, тъжни може би и скрити,но били са истински и живи.
   Допир.Чувство.Плам и страст.Танго - старо,истинско и великолепно.Две души в една  - тяло до тяло,сърце до сърце.Преплитат се,летят,завъртат се,снижават се.Той я вдига.Понасят се в безкрая. Целуват се. Усещат,не говорят ,очите мълчат ,душата крещи.Пак политат волнокрили , леки. Тя води,встъпва в борба , предизвиква на дуел ... пада поразена пред срама.
Само пепел.
Стара песен носи грамофона - дюлите на двора , малките деца и голямата маса. Сладко от малини.Мелодията на живота - валс и танго.
 Парфюм - жасмин,лимон,капки утринна роса , лайка ,набрана в 5 сутринта.
Бял памук.Роза.
Мускус.Канела.Бял пипер и кардамон.  Среща . Тя и той  - сами ,разделени и далеко.Полъх от парфюм - вихър пъстроцветен.
Лед,айсберг , мента и коприва , мандарин и грейпфрут.Парад на сетивата.Тя и той - карамфил и канела;мистика,изток,любов.
 Бали.Райски градини - екзотични цветя ,зелени дървета,причудливи форми - флора и фауна в едно.Хамак насред гората - безброй мечти.Открито небе и само една същност.Мантра - дълга,истинска и освободена.
Тишина и уединение - медитация сред мекото поле.
Устни - червени и сочни , бавно се отлепят една от друга в опит да изваят дума , една прехапва друга .... в борбата за надмощие участва и езика - вплита се в неговия и започва дуел - лудост , страст и непокорство.
Водопад - милиарди разбити капчици в една фуния от вода - мощна енергия от природата.
Танц.Гонят се,бягат , крещят.На този край,на онзи,безспир - обречен танц на лудостта.
Нямат сили .... снежинки , малки,крехки и невинни.Посипват измореното тяло и се топят от вледенената душа.Тялото е в окови - душата полита.Няма нищо.
  Лилаво поле , стол насред полето .
                              Мак и лавандула!
                                 Къпят се в роса!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Парижка полунощ

Безвремие

Лауданум